RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Letos chceme vyhrát, hlásal VÁCLAV HERČÍK. Nakročeno mají Králíci vskutku dobře...

vloženo: 07. 03. 2018 23:51:12 / přečteno 3644

Posledním top týmovým střelcem z řad semifinálových aktérů, kteří dali svými odpověďmi nahlédnout pod svou střeleckou pokličku, je králičí bomber Václav Herčík. Před prvním play-off víkendem měl na svém kontě 57 gólů, o pořádný parník víc než další rabbit-shooter v pořadí.

Jeho střelecká potence a celá králičí parta se minulý víkend postarala trochu o překvapení, když lehce favorizované Browny dvakrát výsledkově zneuctili a vedením v sérii 2:0 rázně nakročili za zopakováním své finálové účasti skupiny B z loňské sezóny. Ještě více zarážející je, jakým dominantním způsobem Králíci do série vlétli a výhrou 16:3 dali všem jasně najevo, že jen oni sami moc dobře věděli, proč se pasovat do role favorita skupiny B. Přestože nadstavbové výsledky daly leckomu důvod myslet si něco jiného.

Vysokou výhru druhý den potvrdili těsnou 8:6 a již jen jeden úspěšný zářez je dělí od opanování semifinálové série. Od Brownova pohybu se nyní očekává rázná odpověď, pokud chtějí být borci zaslouženě nazýváni překvapením sezóny.


1. Po skončení nadstavbové části soutěže jsi průběžně nejlepším střelcem svého týmu. Jak svoji letošní střeleckou formu okomentuješ?

Je hodně co zlepšovat, hlavní ale je, aby nám to fungovalo jako týmu. Když si to budeme dávat jako posledních pár zápasů, tak ty góly nám tam padaly všem.

2. Vzpomeneš si, který zápas se ti podle tebe v letošní sezóně zatím nejvíc povedl (ať už herně nebo střelecky) a naopak, který byl z tvojí strany mizérie?

Tak poslední, co se nám hodně povedl, byl zápas s Ohňostrojaři. Museli jsme vyhrát, byl to první ze tří posledních zápasů, co jsem museli vyhrát, abysme postoupili. Po první třetině jsne prohrávali asi 1:5 a nakonec jsme to otočili a vyhráli 7:5. A z tý opačný strany to jsou všechny ty zápasy, co jsme remizovali. Byly to zápasy, co jsme většinu zápasů vedli a po vlastních chybách jsme zbytečně ztratili body.

3. Z pohledu střelce, dokážeš sám ohodnotit, které střelecké situace ti vyhovují, dobře a s relativním přehledem je řešíš, a naopak kde máš rezervy, řešení kterých finálních situací bych potřeboval zlepšit?

Rád dám góla z každý pozice a jakkoliv, ale snažím se učit dávat góly z přihrávky vzduchem.

4. Hodnocení nadstavby – do jaké míry dopadla podle tvých nebo týmových představ? Je váš semifinálový soupeř dobrou variantou nebo to mohlo být lepší?

Tak jelikož jsme postoupili, tak první krůček splněn. A soupeř je asi jedno, jestli chceme vyhrát, měli bychom porazit každého.

5. Co uvedeš na adresu vašeho semifinálového protivníka? Jak ty osobně soupeřův tým vnímáš, jaké jsou jejich silné stránky, kde vidíš jejich slabiny?

Pojďte si hlavně zahrát a užít si to.

6. S čím, s jakým týmovým výsledkem budeš po skončení superfinálového dne spokojen?

Minulou sezónu jsme měli cíl finále B, letos to chceme vyhrát.

7. A teď z trochu střeleckého soudku. Jaká florbalka, tedy značka, případně konkrétní model, se o tvé letošní střelecké skóre nejvíce zasloužila?

Před tím jsem měl Oxdog, teď mám Exelku. Zásluhu mají obě skoro stejnou.

8. Na které místo bys tu svou aktuální střílečku zařadil v pomyslném žebříčku tvých top florbalek, se kterými jsi měl možnost za svou florbalovou kariéru dosud hrát?

Tak určitě na první, jinak bych s ní nehrál.

9. K jakému typu pečovatele florbalek patříš – halabala alias je mi to fuk, nebo puntičkář alias na každém detailu záleží?

Tak o hokejku se starám hodně, mám rád všechno přesně, jak má být.

10. Máš na své florbalce nějaký specifický prvek, zvláštnost, vychytávku, nápis, nálepku, cokoliv, s čím jsi ochoten se na tomto místě svěřit?

S hokejkou jsem byl v kostele, je pokřtěna a jmenuje se Matylda.


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist