RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Ohňostrojař PETR KAČÍREK: Butchers jsou pro nás dobrá volba

vloženo: 28. 02. 2018 17:05:10 / přečteno 3708

Svalovec v sestavě Ohňostrojařů s 58 brankami střelecky dominuje a právě na jeho výkonech a střelecké formě bude hodně záležet, pokud by měl jeho tým mířit za obhajobou loňského prvenství ve skupině B.

Průběh sezóny zatím nasvědčuje tomu, že nejvážnějším kandidátem, který by tento plán měl Ohňostrojařům překazit, bude Brownův pohyb, tým s dobrou základní částí a přesvědčivou nadstavbou. Petra Kačírka potěší, pokud jeho tým dá v superfinálovém finále B o jeden gól víc než soupeř. To si do něj ale musí druhý tým béčkové nadstavby nejprve proklestit cestu přes třetí MHK Butchers, kteří na jeho tým čekají v semifinále. A už tam by mohl vyvstat zádrhel, neboť letošní vzájemné měření sil vyznívá o něco málo lépe pro řezníky - 5:7 a 5:5. I když Petr si v rozhovoru tuto volbu pochvaluje. Takže zajímavá série, ostatně jako i zbylé tři.


1. Po skončení nadstavbové části soutěže jsi průběžně nejlepším střelcem svého týmu. Jak svoji letošní střeleckou formu okomentuješ?

Jsem rád, že to tam padá a přispívám tak týmu. Stejně tak je určitě rád i náš vedoucí Jarda, protože až to naháže do excelu, tak to budou takový odměny, že se z toho pose.. :-D

2. Vzpomeneš si, který zápas se ti podle tebe v letošní sezóně zatím nejvíc povedl (ať už herně nebo střelecky) a naopak, který byl z tvojí strany mizérie?

Hrajeme týmový sport, takže moje forma stoupá a klesá podle výkonu spoluhráčů. Letos si ale nevybavuju zápas, který pro mě byl vyloženě top nebo propadák.

3. Z pohledu střelce, dokážeš sám ohodnotit, které střelecké situace ti vyhovují, dobře a s relativním přehledem je řešíš, a naopak kde máš rezervy, řešení kterých finálních situací bych potřeboval zlepšit?

Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel, možná i díky tomu, že se mi to celkem daří proměňovat. Do spousty různých situací se člověk dostává díky malému hřišti několikrát za zápas a není čas si vybírat, ale jdu tomu štěstíčku trochu naproti. Když se čas od času více vejdu mezi tyče, tak budu spokojen.

4. Hodnocení nadstavby – do jaké míry dopadla podle tvých nebo týmových představ? Je váš semifinálový soupeř dobrou variantou nebo to mohlo být lepší?

Nadstavba nebyla ideální, ale taky jsme ani vyloženě nezklamali. Řekl bych, že ty výkony kopírovaly naši letošní sezónu "up and down a znova". Nijak jsme neřešili soupeře pro play-off, protože jsme věděli, že každý z PO týmů tu kvalitu má. Ale MHK Butchers jsou pro nás dobrá volba a jsme rádi, že do těchto bojů půjdeme s výhodou domácího prostředí :-)

5. Co uvedeš na adresu vašeho semifinálového protivníka? Jak ty osobně soupeřův tým vnímáš, jaké jsou jejich silné stránky, kde vidíš jejich slabiny?

Myslím, že mluvím za celý náš tým, když řeknu, že se na semifinále těšíme. S týmem MHK Butchers máme vždycky parádní, vyrovnané zápasy a věřím, že ani teď to nebude jiné. Soupeř je v útoku silný a opírá se o kvalitní výkon gólmana. Jejich slabinu bych viděl v tom, že hrajou s náma, ale to se teprve ukáže, jestli je to slabina nebo přednost.

6. S čím, s jakým týmovým výsledkem budeš po skončení superfinálového dne spokojen?

Potěšilo by mě, kdybychom ve finále B dali alespoň o jeden gól víc než soupeř :-)

7.A teď z trochu střeleckého soudku. Jaká florbalka, tedy značka, případně konkrétní model, se o tvé letošní střelecké skóre nejvíce zasloužila?

Letos si to rozdělily čtyři hokejky Salming (různé modely), ale sezónu dohrávají pouze dvě. Úmrtnost byla letos nad plán. Dalo by se říct, že ta první S-Quest odešla na vrcholu.

8. Na které místo bys tu svou aktuální střílečku zařadil v pomyslném žebříčku tvých top florbalek, se kterými jsi měl možnost za svou florbalovou kariéru dosud hrát?

Tím, že jsem postupem sezóny přišel o "top" hokejky, tak jsem se propadl až k těm záložním a ty si moc pozornosti nezaslouží. Aktuálně jsem tedy pod svým hokejkovým průměrem.

9. K jakému typu pečovatele florbalek patříš – halabala alias je mi to fuk, nebo puntičkář alias na každém detailu záleží?

Každý hrací víkend vytáhnu hokejku od rajčat a jde se na zápas... Ne sranda, ta je jen na tréninky :-) Ale teď vážně, o hokejky je dobře postaráno. Pro mě důležitá věc je omotávka, takže o tu se starám, aby plnila funkci.

10. Máš na své florbalce nějaký specifický prvek, zvláštnost, vychytávku, nápis, nálepku, cokoliv, s čím jsi ochoten se na tomto místě svěřit?

Jsem trochu puntičkář, takže levé zahnutí pro leváka :-)


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist