RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

LUKÁŠ VYMAZAL tuší, že "Browni" mají na vítězství ve skupině B

vloženo: 25. 02. 2018 23:42:07 / přečteno 2450

Tým Brownův pohyb lze bezpochyby označit za překvapení letošního ročníku. A již třetí sezónu fialové tradičně výrazně střelecky táhne jejich kapitán Lukáš Vymazal. Bývalý pozemní hokejista je aktuálně nejlepším střelcem z řad týmů skupiny B. Ve spojené celkové střelecké tabulce se před play-off dokonce dělí o třetí místo se sklípkanským Ondřejem Fojtou, bývalým střelcem superligového kalibru (oba shodně 87 branek).

V aktuální sezóně v "Brownech" jaksi bouchly florbalové saze, neboť jejich předchozí dvě ligová představení nic takovému nenasvědčovala. Vždy se přesvědčivě drželi na chvostu ligové tabulky, vloni si na postup do semifinále mohli nechat jen zdát. A letos najednou až do samotného závěru úvodní ligové části usilovali o postup do nadstavbové skupiny A. Přesvědčivě svou letošní formu následně stvrdili vítězstvím ve skupině B, ve které ztratili pouze dva body za remízy s Ohňostrojaři a překvapivě také Dynamem.

V semifinále je čekají Králíci, kteří do play-off prohopkali s odřenýma ušima, přestože byli mnohými pasováni do role hlavních favoritů skupiny B. Dá se očekávat, že nyní WFR ve svém přístupu trochu něco změní a Brownův pohyb zřejmě nebude čekat lehká série. Letošní vzájemné zápasy vyznívají lépe pro BP - 11:11 a 11:7. Za dosavadní průběh sezóny by jim ale finálová účast slušela.


1. Po skončení nadstavbové části soutěže jsi průběžně nejlepším střelcem svého týmu. Jak svoji letošní střeleckou formu okomentuješ?

Moje střelecká forma je konstantní a od počátku mého účinkování v RAFLu se drží na v podstatě stále stejných průměrech. Těší mě, že to zatím vždy stačilo na TOP 3 ve střelcích a že góly pomohly k týmovým vítězstvím. S ohledem na častá zranění související i s přibývajícím věkem jsem musel některé turnaje vynechat, takže za úspěch obecně považuji, když dohraji každý turnajový dvojzápas ve zdraví...

2. Vzpomeneš si, který zápas se ti podle tebe v letošní sezóně zatím nejvíc povedl (ať už herně nebo střelecky) a naopak, který byl z tvojí strany mizérie?

Fajn byly zápasy s CDB, Butchers, Cerberosem, ale i další. Většinou jsme si to všichni užili. Naposledy potěšilo otočení zápasu s Ohňostrojaři ze stavu 2:8. Totální výbuch byl naopak zápas s Vikings, nedařilo se překvapivě ani dvakrát s Dynamem.

3. Z pohledu střelce, dokážeš sám ohodnotit, které střelecké situace ti vyhovují, dobře a s relativním přehledem je řešíš, a naopak kde máš rezervy, řešení kterých finálních situací bych potřeboval zlepšit?

Rád zakončuji všemi způsoby, střelou, kličkou, zblízka, zdálky, nemám žádný oblíbený ani neoblíbený způsob. Snažím se i nahrávat, pokud to jde, ale většinou není nikdo volný:)

4. Hodnocení nadstavby – do jaké míry dopadla podle tvých nebo týmových představ? Je váš semifinálový soupeř dobrou variantou nebo to mohlo být lepší?

S výsledkem jsme zcela spokojeni, nečekali jsme, že tak snadno ve skupině B zvítězíme. Pět jasných výher a dvě remízy, kdy jsme oba zápasy navíc ztratili až v posledních vteřinách – pro nás nečekaně pozitivní bilance. Pokud jde o soupeře – mohlo to být lepší, rýsoval se lehčí soupeř, ale na druhou stranu Ohňostrojaři by možná byli ještě těžším oříškem.

5. Co uvedeš na adresu vašeho semifinálového protivníka? Jak ty osobně soupeřův tým vnímáš, jaké jsou jejich silné stránky, kde vidíš jejich slabiny?

Králíci rozhodně budou nesnadný soupeř, praktikují běhavý florbal, plný nasazení, jde o kompaktní tým bez výrazných individualit. Přijde mi však, že letos jsou Králíci pro nás konečně hratelní, ani v jednom zápase nás neporazili. Loni a předloni to byla jiná káva, vůbec jsme na ně ve vzájemných utkáních nestačili. My jsme však letos posílili, naopak Králíci mi nepřijdou ve své kůži. Někdy mám pocit, že jejich zápasová účast ve třech nebo čtyřech lajnách je spíše kontraproduktivní, že se nedostanou do tempa. Vítězná šňůra z posledních zápasů je však určitě nakopne. Bude to vyrovnaná série. Věřím však, že pokud se náš úzký kádr sejde ke všem utkáním a nebudeme oslabeni zraněními stabilních hráčů, máme šanci postoupit do finále.

6. S čím, s jakým týmovým výsledkem budeš po skončení superfinálového dne spokojen?

S ohledem na to, jak se vyvinula letošní výkonnost našeho týmu včetně výsledků v nadstavbové části, kdy jsme si splnili základní cíl (postup do play-off skupiny B), by bylo za této situace neadekvátním upínat se na jiný cíl než na celkové vítězství ve skupině B. Každopádně i postup do finále by byl pro nás pěkný úspěch.

7. A teď z trochu střeleckého soudku. Jaká florbalka, tedy značka, případně konkrétní model, se o tvé letošní střelecké skóre nejvíce zasloužila?

Zone Force Light.

8. Na které místo bys tu svou aktuální střílečku zařadil v pomyslném žebříčku tvých top florbalek, se kterými jsi měl možnost za svou florbalovou kariéru dosud hrát?

Jelikož jsem na florbal přesedlal teprve před třemi lety poté, co jsem předtím dlouhé roky hrál pozemní hokej, tak mám teprve druhou florbalku v životě a doufám, že mi ji nikdo dalších pár let nezlomí :)

9. K jakému typu pečovatele florbalek patříš – halabala alias je mi to fuk, nebo puntičkář alias na každém detailu záleží?

Kromě výměny omotávky jednou ročně hokejce žádnou péči nevěnuji. Zlí jazykové v týmu ovšem tvrdí, že se vyhýbám osobním soubojům, aby mi nepraskla čepel :)

10. Máš na své florbalce nějaký specifický prvek, zvláštnost, vychytávku, nápis, nálepku, cokoliv, s čím jsi ochoten se na tomto místě svěřit?

Nemám.


Autor: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist