RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Viking ONDŘEJ KOHOUT chce letos pro svůj tým lepší než čtvrté místo

vloženo: 23. 02. 2018 12:32:47 / přečteno 3993

Aktuálně vedoucí muž střelecké tabulky zahajuje seriál předsemifinálových rozhovorů s průběžně nejlepšími snajpry svých týmů. A kým jiným začít, než nejúspěšnějším ligovým střelcem posledních čtyř sezón? Který navíc za tímto primátem míří i v letošním ročníku, tedy pátou sezónu v řadě? Na porci deseti stejných otázek bude postupně odpovídat osm top střelců z řad účastníků RAFL semifinálových sérií, tedy týmů skupiny A i B.

Od soutěžního ročníku 2013-14 je Ondra Kohout nejlepším střelcem RAFLu, nejprve 1. ligy, posléze celé sjednocené soutěže. Také letos je průběžně vedoucím mužem ligové střelecké "hitparády". Po odehrání podzimní části ligy a aktuálním konci nadstavby má na svém střeleckém kontě 121 branek, o devatenáct více než jeho týmový kolega Martin Špalek. Vezme-li se v potaz zápasový "floor-time" obou hráčů a jejich nepochybná hráčská šikovnost, není to zase až tak překvapivý pohled na čelo střelecké tabulky.

Svůj brankový účet může Ondra i nadále směle rozšiřovat, neboť jeho FBC Vikings se nakonec do nejlepší čtyřky soutěže prostříleli. Přestože bylo trochu překvapením, že si drama postupu schovali až na samotný závěr nadstavby. Což je ale zřejmě zcela v souladu s vikinskou florbalovou filozofií. Nyní je v semifinále čekají letos přesvědčiví Sklípkani, proti kterým budou mít Vikingové hodně těžkou práci, pokud chtějí překročit svůj dosavadní výsledkový stín. Přidá konečně Ondřej Kohout ke svým individuálním střeleckým úspěchům taky úspěch týmový? Bude se konat překvapení v podobě účasti Vikings v Superfinále skupiny A? Nebo na černobílé opět, stejně jako vloni, zbude pouze superfinálový zápas o třetí místo?


1. Po skončení nadstavbové části soutěže jsi průběžně nejlepším střelcem svého týmu. Jak svoji letošní střeleckou formu okomentuješ?

Naše pojetí hry s kluky z Vikings bylo vždycky hodně ofenzívní a každý rok jsme dávali (ale i dostávali) spoustu gólů. Ani tato sezóna nebyla z naší strany jiná a svojí letošní střeleckou formu bych tak označil za standardní.

2. Vzpomeneš si, který zápas se ti podle tebe v letošní sezóně zatím nejvíc povedl (ať už herně nebo střelecky) a naopak, který byl z tvojí strany mizérie?

Žádný konkrétní zápas mi v paměti extrémně pozitivně ani extrémně negativně neutkvěl, ale kdybych musel přece jen něco vybrat, tak se poměrně povedl zápas v základní části s Pixbem (16:14). Naopak se vůbec nepovedl ani jeden ze zápasů s Pilichem (7:17 a 5:12).

3. Z pohledu střelce, dokážeš sám ohodnotit, které střelecké situace ti vyhovují, dobře a s relativním přehledem je řešíš, a naopak kde máš rezervy, řešení kterých finálních situací bych potřeboval zlepšit?

Střelecké situace mi vyhovují víceméně všechny, ne všechny ale řeším úplně ideálně :) Velké rezervy mám určitě ve střelbě z dálky, tvrdost a přesnost střely není nic, čím bych se mohl zrovna pochlubit. Drtivou většinu gólů jsem dal zblízka, po nahrávkách spoluhráčů do prázdné branky nebo po individuálních akcích.

4. Hodnocení nadstavby – do jaké míry dopadla podle tvých nebo týmových představ? Je váš semifinálový soupeř dobrou variantou nebo to mohlo být lepší?

Vzhledem k postupu je hodnocení pozitivní, výkony a výsledky s ostatními postupujícími týmy jsou ale celkem zklamáním. Pokud chceme uspět i v play-off, budeme muset přidat... Co se týče soupeře, tak si myslím, že všechny postupující týmy jsou velmi kvalitní a není si moc z čeho vybírat. Nakonec jdeme na Sklípkany, a přestože nejsme v roli favorita, cílem určitě je
pokusit se o postup do finále.

5. Co uvedeš na adresu vašeho semifinálového protivníka? Jak ty osobně soupeřův tým vnímáš, jaké jsou jejich silné stránky, kde vidíš jejich slabiny?

Sklípkani hrají letos výborně, jejich hlavní přednost je týmová hra a nejlepší hráč ligy Ondra Fojta. Žádné výraznější slabiny nevidím, přesto si myslím, že pokud se vše správně sejde (včetně našich hráčů), je určitě v našich silách Sklípkany porazit.

6. S čím, s jakým týmovým výsledkem budeš po skončení superfinálového dne spokojen?

Momentálně těžko říct, každopádně bych ale určitě nebyl spokojený s konečným čtvrtým místem.

7.A teď z trochu střeleckého soudku. Jaká florbalka, tedy značka, případně konkrétní model, se o tvé letošní střelecké skóre nejvíce zasloužila?

Celou sezónu jsem odehrál s jednou florbalkou značky Salming, žádné speciální nároky na florbalku nemám, jsem pouze zvyklý na zahnutí čepele, se kterým již hraji delší dobu.

8. Na které místo bys tu svou aktuální střílečku zařadil v pomyslném žebříčku tvých top florbalek, se kterými jsi měl možnost za svou florbalovou kariéru dosud hrát?

No, já měl zatím za "kariéru" všehovšudy tři florbalky, včetně té aktuální. A všechny mi sloužily stejně dobře :)

9. K jakému typu pečovatele florbalek patříš – halabala alias je mi to fuk, nebo puntičkář alias na každém detailu záleží?

Určitě k první skupině, pokud s florbalkou vyloženě není něco v nepořádku, tak nic neřeším.

10. Máš na své florbalce nějaký specifický prvek, zvláštnost, vychytávku, nápis, nálepku, cokoliv, s čím jsi ochoten se na tomto místě svěřit?

Nic speciálního na florbalce nemám.


Ligového kanonýra zpovídal: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist