RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Tak to vidí: Dynamo, Killers, Ohňostrojaři a Browneři

vloženo: 19. 01. 2018 16:16:37 / přečteno 2486

Z úvodní čtveřice zpovídaných týmů, z nichž všechny už mají za sebou první lednové zápasy, shodou okolností také mezi sebou navzájem, jsou Ohňostrojaři a Brownův pohyb horkými kandidáty minimálně na postup do play-off. Na druhou stranu překvapením by bylo, kdyby se do vyřazovacích bojů podíval někdo z dvojice Dynamo MB a BTK Killers.

Skupina B, aneb dolních 8, rozproudila svou zimní část sezóny o den dříve než "áčko", tedy v sobotu 20.1. Hned první duel proti sobě svedl dva zde zpovídané favority s ne překvapivým výsledkem (Brownův pohyb - Ohňostrojaři 12:12). Obě party svoji pozici výsledkově potvrdily v následujících zápasech - Brownův pohyb bere dva body za výhru nad BTK Killers 11:5, Ohňostrojaři zase vyprovodili výsledkem 15:10 Dynamo MB. Prohraní si ale své dva bodíky do tabulky zajistili v dalším utkání, shodně proti Lightnings. Killers je přetlačili 10:8, Dynamo 11:6.


1. Co jako tým sami od sebe očekáváte v nadcházejících bojích skupiny B? Tedy, na jaké patro v momentálně vynulované ligové tabulce se letos cítíte, s jakým výsledkem byste rádi zakončili sezóny, případně s čím budete na konci sezóny spokojeni?

2. Zaznamenal váš tým před druhou polovinou sezóny nějaké změny, posily či naopak ztráty?

3. Koho v letošní sezóně považujete za největšího adepta na zisk ligového primátu (vítěze skupiny A) a proč?

4. Váš tip na finalisty skupiny B a kdo ji podle vás nakonec vyhraje a proč?


FBK DYNAMO MB (odpovědi za tým poskytl Radek Procházka)

1. Očekávám vyrovnané zápasy celé skupiny, cíl je semifinále, na konci sezóny bysme rádi skončili lépe než na loňském 12. místě.
2. Tým jsme rozšířili o dva nové hráče (Sobotka, Hudec), kariéru ukončil Hulčík, do Lightnings odešel Kocman.
3. Na zisk titulu, pokud se budou scházet, tipuju Vikings.
4. Těžko říct, rozdíly v základní části byly minimální, ve finále bude asi jeden z dvojice WFR, Ohňostrojaři.


BTK KILLERS (Luboš Saska)

1. Tak určitě bysme chtěli minimálně proklouznout do play-off, i kdyby na posledním postupovém místě, s tím bysme byli určitě velmi spokojeni.
2. Ano, v našem týmu byl během přestupového období velký "humbuk", jelikož nám odešlo pět hráčů. Ale máme dobré kontakty, a tak jsme neotáleli a zalepili vzniklé mezery v našich řadách, včetně druhého brankáře. Od nových posil očekáváme zkvalitnění hry a přísun více gólů, což nás trápilo v celé základní části.
3. Za největšího favorita na celkového vítěze ligy považujeme dva týmy, a to obhájce titulu Pixbo Kosmonosy a FBK Sklípkani. Jelikož angažovali zkušeného extraligového hráče Ondru Fojtu a v základní skupině poztráceli nejméně bodů. A zároveň se nám nejvíc líbila jejich předvedená hra na vysoké úrovni.,
4. Tak určitě, víte co, Brownův pohyb chce vyhrát, Ohňostrojaři chtějí vyhrát, Kakadu chtějí vyhrát, samozřejmě my chceme vyhrát! Ale jak říkám, je to sport, jsou tady mladý hráči, starý hráči, dobrý hráči. No a když přijde zranění, tak seš zraněnej, a když seš zraněnej, tak nemůžeš hrát, a když nemůžeš hrát, tak nemůžeš pomoct svému týmu. Ale jak říkám, my si jdeme pro medaili, a to minimálně zlatou. No a jinak jsme rádi, že nás soupeři nepovažují za hvězdy :-D


OHŇOSTROJAŘI (Jaroslav Pavlíček)

1. Jelikož jsme minulý ročník vyhráli finále B, nemůže být naším cílem nic jiného, než chtít tento výsledek zopakovat. Tým zůstal od loňska prakticky nezměněn, jen jsme zase o rok starší, tak uvidíme, zda převáží nově získané zkušenosti nad ztrátou rychlosti!
2. Bohužel jsme se museli nedávno rozloučit s jedním z našich brankářů Lubošem Saskou, kterého srdce táhlo ke kamarádům z Killers. Jinak jsme prakticky ve stejném složení.
3. Letos to bude těžké, favoritů je tentokrát více. Pixbo je od loňska našlapané, Sklípkani dobře posílili, ale jako každý rok se musí počítat i s CDB, Pilichem a Vikings. Osobně si myslím, že ve finále se utká Pixbo se Sklípkany...
4. V "béčku" je to letos také našlapanější než minulý rok. Doufám, že ve finále budeme my...a kdo k nám? Myslím si, že jeden z trojice WFR, Brownův pohyb či Kněžmost (MHK Butchers). Věřím, že naše forma vygraduje právě na finále, a proto ten pohár znovu vyhrajeme!!


BROWNŮV POHYB (Tomáš Jílek)

1. Naším základním cílem je dostat se do play-off, tedy skončit nejhůře na čtvrtém místě. Pokud bychom do play-off nepostoupili, brali bychom to jako neúspěch. V rámci play-off bychom se chtěli pokusit zahrát si finále skupiny B.
2. Posílili jsme, na jaře za nás bude nastupovat nově i dvojice z bývalých Devils Jirka Nedoma a Tomáš Tauchman.
3. Nevíme, nakolik top týmy ze skupiny A posílily, pokud ale vycházíme z toho, jak jsme je vnímali na podzim, tak za největší adepty na titul považujeme Sklípkany. Hrají kompaktně dopředu i dozadu a mají široký kádr. Tipujeme, že na paty jim bude nejvíce šlapat Pixbo.
4. Náš tip je, že finalisté se budou rekrutovat z tria WFR, Ohňostrojaři a Butchers. Doufáme, že se do tohoto boje zapojíme i my. Pokud bychom nevyhráli my :), tak bychom si asi nejvíc vsadili na WFR (mají široký a vyrovnaný kádr). ale i ostatní jmenované týmy mají slušnou šanci.


Autor: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist