RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Adepti na TOP 8 u zpovědi. Jak moc chtějí Cerberos, Ohňostrojaři a Brownův pohyb zabojovat o elitní skupinu?

vloženo: 15. 12. 2017 17:37:43 / přečteno 2468

Nadělí si předčasný vánoční florbalový dárek Cerberos, Brownův pohyb nebo Ohňostrojaři? A stojí tyto týmy vůbec o takový prezent, tedy o privilegium náležet v druhé části sezóny do té „lepší“ RAFLové společnosti? Přečtěte si rozhovor se zástupci těchto družstev a dozvíte se to. Vlastně tedy pouze od dvou z nich, protože Cerberos do okamžiku tvorby tohoto článku své odpovědi na otázky nezaslali. Zřejmě se nechtějí dát vyrušovat z plné koncentrace na sobotní zápasy, případně soupeřům odhalovat své tajné florbalové zbraně připravené do zápasů proti Ohňostrojařům (to především) a Pixbu. Ohňostrojaře kromě Cerberosu čeká CDB, Brownův pohyb se popasuje s Dynamem a T-SYSTEMS. A oba týmy souhlasně prohlašují, že ani jeden zápas v sobotu nevypustí...

1. To, že váš tým v této fázi sezóny bojuje o TOP 8 pro její druhou část, považujete za úspěch nebo naopak zklamání?

Ohňostrojaři: Myslím, že náš tým se kvalitou řadí přesně do středu tabulky, kde se nyní i nachází. Budu mluvit i za kluky, když řeknu, že na to, jaké letos podáváme v některých zápasech výkony, musíme tento stav považovat spíše za úspěch!

Brownův pohyb: Jednoznačně úspěch, pro nás i trochu překvapení :)

2. Měli jste jiné předsezónní cíle, předsevzení?

Ohňostrojaři: Vyloženě cíle si raději nikdy neklademe, ale bylo by asi špatné, kdybychom neměli chuť obhájit loňské umístění, tedy vyhrát finále B. Bohužel pro nás se tento rok i týmy ze spodní části tabulky výrazně posílily a nezažil jsem zápas, který bychom sehráli takzvaně „v suchém triku“!!!

Brownův pohyb: Nechtěli jsme být úplně poslední, jiné cíle jsme neměli, jen si dobře zahrát :) Dosavadní bodový zisk nás těší.

3. ZKLAMÁNÍ / ÚSPĚCH / PŘEKVAPENÍ - Co k tomu podle vás vedlo, které dosud byly pro váš tým klíčové okamžiky v první fázi ligy?

Ohňostrojaři: Jak už jsem psal, z našich výkonů jsme prozatím trochu rozpačití, doufáme, že ve druhé části sezóny se alespoň trochu zvednou. Klíčové okamžiky v této sezóně? Ceníme si výhry nad Bakovem, na druhou stranu jsme prohráli či remízovali zápasy, které jsme asi papírově měli vyhrát.

Brownův pohyb: Klíčové pro nás bylo, že se nám letos dařilo spolehlivě vyhrávat s týmy ze spodní poloviny tabulky plus jsme se postarali o jeden překvapivý výsledek proti CDB. S týmy z vrcholu tabulky jsme však jinak zcela selhávali v defenzívě. Do důležitých zápasů s WFR a Ohňostrojaři jsme nastoupili nekompletní a získali jen bod, což nás může v celkovém hodnocení mrzet.

4. Jaký zastáváte týmový názor? Je pro vás v tuto chvíli lepší hrát v druhé polovině sezóny v TOP 8 kvalitní zápasy proti silným soupeřům nebo raději budete hrát spodní osmičku, kde budete do zápasů vstupovat s mnohem větší šancí na vítězství?

Ohňostrojaři: Náš tým už se o tom bavil, shodli jsme se, že lepší by samozřejmě bylo hrát B skupinu, ale pokud vyjde postup do skupiny A, rozhodně z toho tragédii dělat nebudeme. Chceme, aby Ohňostrojaři byli do budoucna bráni jako soupeř, na kterého se i lepší týmy budou scházet v kvalitním složení a nebudou brát zápasy s námi jen jako trénink na těžší soupeře! Proto jasně říkám, že nadcházející dva zápasy rozhodně nevypustíme!

Brownův pohyb: Jsme v tomto poměrně rozpolcení. Naskytla se celkem reálná šance si zahrát v TOP 8, což by pro náš tým byl velký úspěch. Na druhou stranu proti top týmům se nám nedaří, dostáváme strašně moc branek. Sedm zápasů při případné účasti v TOP 8 by pro nás byl asi očistec. Naopak v spodní části bychom si většinu utkání dobře zahráli. Necháme to tedy osudu :)

5. Nehledě na odpověď výše, s jakým odhodláním půjdete do nadcházejících zápasů v sobotu 16.12.? Bude cílem pokusit se osmičku za každou cenu vybojovat nebo o to zase tolik nestojíte a půjdete si prostě zahrát?

Ohňostrojaři: My jdeme do každého zápasu s cílem si hlavně zahrát a užít si ho, stejně tak to bude i tuto sobotu. Za devět let, co RAFL hrajeme, si nepamatuji utkání, které bychom cíleně vypustili a neuděláme to ani nyní.

Brownův pohyb: Půjdeme do toho naplno, bez spekulací, nějak to dopadne. Jsme však rádi, že souboj o osmé místo bude mít náboj až do posledního zápasu.

6. Už máte tušení, v jakém složení se na tyto "důležité" zápasy sejdete? Někdo z klíčových hráčů bude chybět?

Ohňostrojaři: Tušení nemáme, je čtvrtek a mně došlo, že vlastně ještě ani nevím, kdo bude moci hrát. Ale tak to máme prakticky před každým hracím víkendem ☺ Tudíž, kdo z klíčových hráčů bude chybět, to opravdu nevím…

Brownův pohyb: Na poslední turnaj už bohužel registrujeme nějaké hráčské omluvy, tak doufáme, že se sejdeme alespoň v šesti :) Na druhou stranu se uzdravil náš nejlepší hráč a střelec Lukáš Vymazal, takže v sobotu nastoupí. Poslední turnaj se pokusíme důstojně odehrát.

Pro Ohňostrojaře a Cerberos:

7. Pokud o postup do TOP 8 opravdu stojíte, zvolíte pro váš vzájemný zápas nějaký jiný herní přístup, než jste praktikovali doteď? Máte v plánu ve svojí hře něco změnit?

Ohňostrojaři: Náš styl je už roky prakticky nezměněn, jsme opravdu ryzí amatéři a taktiku ani moc upravovat dle soupeře neumíme ☺ Každopádně chceme zápas vyhrát…ledaže by Cerberos dali suda dobré dvanáctky, to byl samozřejmě vtip…chceme dva sudy ☺

Za Ohňostrojaře odpovědi zaslal: Jaroslav Pavlíček
Za Brownův pohyb: Tomáš Jílek
Ptal se: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist