RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

BAKOV SATANS potvrzují, že nemají v lásce běhavé protivníky

vloženo: 13. 10. 2017 17:19:12 / přečteno 2306

Pominulo září a s ním přestala dočasně zářit i satanská hvězdička - 1. října jim zchladili žáhu Sklípkani (12:16) a následně překvapivě zkolabovali i proti Ohňostrojařům (9:12). A to se z nich přitom mohli stát pro tu chvíli aktuální lídři ligového pole. Pekelníky zřejmě znervózněla představa nebeské slávy a svými výkony se raději vrátili pěkně pařáty pod zem. Tedy přesněji, s aktuálními sedmi body na šesté místo.

Ve svém středu mají borci hodně zdatně pálícího satanáše - Matěj Stolín je momentálně s 28 žhavě přesnými zásahy na třetím místě střelecké tabulky. A podle výpovědi týmového vedoucího Jakuba Doviny je třeba se taky mít dobře na pozoru před asi dost nažhaveným bakovským brankářem...

1. Letošní RAFLovou sezónu jste nerozjeli úplně špatně. Změnilo se něco zásadně oproti té minulé? V sestavě, přípravě na sezónu, rozcvičce před zápasy, životosprávě a tak?

Tak když to vezmeme popořadě, v sestavě pár změn proběhlo, přibrali jsme pár nových hráčů, takže již se scházíme v hratelnějším počtu. Příprava na sezonu je stále stejná, soustředění probíhá při rozcvičce před prvním zápasem. Na životosprávě jsme docela zamakali, pitný režim dodržujeme pravidelně.

2. Na konci prvního ligového měsíce jste dokonce měli možnost jít do čela tabulky. Nakonec jste ale výsledkově nezvládli ani jeden ze svých prozatím posledních dvou zápasů. Proti silným Sklípkanům se to dá pochopit. Jak zápas probíhal, jaké je jeho hodnocení z
satanské perspektivy?

Nemyslíme si, že bychom podali nějaký špatný výkon, ale individuality a sehranost soupeře rozhodly.

3. Ale co prohra s Ohňostrojaři? Jak ta se přihodila a proč?

Ohňostrojaři patří k jedněm z našich "nejoblíbenějších" soupeřů co se týká herního projevu - BĚH. Rozhodně se nejedná o slabého soupeře.

4. Přesto se dá předpokládat, že hodnocení RAFLového září nebude ze satanského pohledu úplně negativní...Zářili jste sami pro sebe alespoň trochu?

Hodnocení už pár proběhlo a nedopadla špatně:) Překvapila nás zejména velká účast na zápasech a výkony gólmana.

5. Jaký nebo jaké zářijové satanské momenty byste vyzdvihli?

Zejména nás překvapila herní vyrovnanost při zápasech se soupeři, kteří patří ke špičce soutěže.

6. Odhalte trochu historii týmu Bakov Satans. Proč máte ve jménu provinční megalopoli Bakov, kolikátou RAFL sezónu hrajete, jak tým vznikl a z jakého pohnutí?

Náš tým vznikl kolem roku 2008 z party bakovských "florbalistů", proto název Bakov. Jelikož jeden ze zakládajících členů již byl součástí jiného bakovského pekelného spolku, který již v lize existoval, byli jsme nuceni změnit jméno na Satans.

7. A představte tým v jeho současné podobě...

Při pohledu na rodiště naších hráčů se může zdát, že název Bakov nedává již úplně smysl, někteří hráči již Bakov opustili a rozšířením našich obzorů jsme upekli i některé zajímavé přestupy mimo bakovskou kotlinu. Nicméně jádro týmu stále tíhne ke své domovině, a proto je Bakov stále součástí názvu našeho týmu.

8. Kdo jsou lídři týmu, na koho je potřeba si dát při utkání pořádný pozor, kdo nejvíc větrá brankářům údy a kdo je naopak spolehlivý bránící pes?

Když tuto otázku vezmeme vážně, tak určitě by si všichni soupeři měli dát pozor na našeho gólmana, hlavně když dostane gól, to z něj mají strach i ti, co jsou na střídačce.

9. Satanské cíle do právě se rozbíhající sezóny? S čím budete spokojeni, co budete považovat za opravdový úspěch?

Naším každoročním cílem je si zahrát pěkný florbal v partě kamarádů a udržet se v horní polovině tabulky.

10. Nejnepříjemnější soupeř, naopak na koho se vyloženě těšíte, zápas s kým vnímáte jako derby?

Nejnepříjemnějším soupeřem jsou určitě ti, co zbytečně běhají a moc neznají pravidla:) Naopak si vždy rádi zahrajeme se soupeři, kteří dodržují fair-play a hrají florbal, a to i když ne vždy z těchto zápasů vyjdeme jako vítězové.

11. Co byste v lize zásadně změnili, co se vám nelíbí a mělo by být jinak?

Zásadně bychom nic neměnili, i když vždy se najdou nějaké možnosti na zlepšení. Každopádně děkujeme všem kteří se o chod RAFLu starají, protože bez nich by tato soutěž nebyla.

12. Satanský vzkaz všem vašim soupeřům?

Nestřílejte na našeho gólmana, nemá to rád.

Satany opatrně zpovídal: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist